Házfal

A társasházi élet még sosem volt ilyen könnyű, mint most. Megváltoztatja a házban lakók életét. Ez a Házfal.

Kipróbálom

Gyakran ismételt kérdések

 • Mi is az a Házfal?
  A Házfal egy online társasházkezelő rendszer, melynek célja a lakások mindennapi adminisztrációjának megkönnyítése, valamint a lakók közösségi tevékenységeinek elősegítése.
 • Mivel foglalkozik a Házfal?
  5 fő problémára kívánunk megoldást nyújtani:

  1) A nem megfelelő nyilvántartási rendszerből adódó problémák, melyek folyamatos kellemetlenséget okoznak mind a lakók mind a közös képviselők számára.

  2) Nehézségek a lakók és a képviselő közötti kommunikációban, mely mind a két fél részéről extra időráfordítást igényel.

  3) A társasház pénzügyei nem elég átlathatóak. Ez az első számú oka lakók bizalomvesztésének a közös képviselőkben.

  4) A társasházzal kapcsolatos fejlesztések, igények érvényesítése nehezen kivitelezhető. (pl.: pályázatok, jogi ügyek)

  5) Közösségi összefogás már kevés lakással rendelkező társasház számára is komoly kihívás. Nem segítjük egymást a házakban, pedig közel élünk egymáshoz.
 • Van minimum elvárt lakásszám?
  Nincsen. A Házfal nem csak jogi értelemben vett társasházaknak nyújt előnyöket.
 • Hogyan tudom használni a Házfal rendszert? (Lakó vagyok)
  A Házfal rendszer mindenki számára elérhető. Azonban a társasházak a közös képviselő közreműködésével tudják bevezetni. Ehhez nem kell mást tennie, mint megadnia a közös képviselőjének elérhetőségét a főoldalon található űrlap segítségével, vagy bátran keressen minket telefonon, postán vagy e-mailben is. Amennyiben már ma szeretné élvezni a rendszer előnyeit úgy akár Ön is ajánlhatja a rendszert a társasház képviselőjének. A rendszer ingyenes mindkét fél számára.
 • Hogyan tudom használni a Házfal rendszert? (Közös képviselő vagyok)
  Az oldalon található regisztráció menüpont alatt akár 1 perc alatt beregisztrálhat hozzánk. A társasházak és a lakások feltöltése után azonnal elérhető a lakók meghívása a rendszerbe. A meghívók kiküldésében a rendszer számos segítséget nyújt, továbbá folyamatosan nyomon követheti a regisztrált felhasználók arányát is.
 • Mennyi időt vesz igénybe a rendszer használata havonta?
  Maga a rendszer célja, hogy időt és ezáltal pénzt spóroljon a felhasználóknak. A különböző automatizálásoknak köszönhetően a költségek megadása csupán a közös képviselő feladata. Mindezen adat felötltése egy átlátható, gyorsan használható felületen történik.
 • Hogyan történik a rendszer bevezetése?
  A közös képvelő regisztrációja és a lakások adatainak feltöltése után, rögtön lehetséges a lakók regisztrációja is. A regisztrációhoz szükséges adatokat emailben vagy postai úton kapják kézhez a lakók.
 • Mindenkinek szükséges regisztrálni?
  Nem. A közös képviselő az egyetlen személy, aki a regisztráció szempontjából elengedhetetlen résztvevő. Amennyiben a lakók egy része úgy dönt, hogy nem szeretné használni a rendszert, továbbra is megkapja majd a rendszer bevezetése előtti értesítéseket a hagyományos úton.
 • Honnan léphetek be Házfalra?
  A rendszerbe a www.hazfal.hu oldalról lehet belépni, mind a közös képviselőknek, mind a lakóknak.
 • Bármelyik országból használhatom a rendszert?
  Természetesen. A rendszer a világ minden pontjáról elérhető, ahol van internet kapcsolat.
 • Mobilon vagy tableten is használható?
  Igen, sőt onnan még izgalmasabb a Házfal használata! Rendezze pénzügyeit a metrón, tájékozódjon a ház ügyeiről miközben várakozik a buszmegállóban, vagy szervezzen meg egy közös programot a lakótársaival, ha van egy felesleges perce a munkában.
 • Én mint közös képviselő már használok egy adminisztrációs rendszert. A Házfal nyújt számomra extra előnyöket? Érdemes használnom?
  Persze, sőt! A Házfal egy olyan kiegészítője lehet a jelenlegi szoftverének, mely plusz szolgáltatásokat nyújt a lakóknak. A rendszer kiválóan alkalmas a követelések mielőbbi behajtására, a társasházban felmerülő hibák menedzselésére, a lakók felé való kommunikációra. A Házfal Plus pedig képes lehet teljes egészében leváltani a jelenlegi rendszerét, számos plusz funkcióval kiegészítve azt.
 • Milyen nyelven elérhető a rendszer?
  A Házfal teljes egészében, magyarul és angolul elérhető.
 • Milyen számítógép szükséges a Házfal használatához?
  A Házfal használatához csupán egy internetes böngészőt futtató gép szükséges. Lehet ez Windows, Mac vagy akár bármilyen okostelefon vagy tablet.
 • Mennyibe kerül ez?
  A Házfal közös képivseleti programja teljes egészében ingyenes, de csak a Házfal díjbeszedési szolgáltásokkal együtt vehető igénybe így.
 • Biztonságban vannak az adataim?
  A szervereinken tárolt adatok a folyamatos biztonsági mentéseknek köszönhetően a lehető legnagyobb biztonságban vannak.
 • Szükséges szerződést kötni?
  A felhasználói feltételek elfogadásával szerződés jön létre a felhasználók és a Házfal között.
 • Az adataimat mások is láthatják?
  A felhasználói profilokat az Ön jóváhagyása után jelenítjük meg és akkor is csupán azok a személyek láthatják, akik az Ön társasházában vannak beregisztrálva.
 • Mi történik, ha a társasház nem kívánja tovább használni a rendszert?
  Amennyiben a közös képviselő nem kívánja tovább használni a rendszert inaktiválhatja a tevékenységét, melyről a lakók a rendszeren keresztül értesülnek, de továbbra is használhatják a rendszert. A ház pénzügyei viszont ezentúl nem jelennek meg a rendszerben.
 • Tudom törölni magam a rendszerből?
  Természetesen igen. Megteheti, hogy törli vagy inaktiválja a fiókját.
 • Ha elköltözöm, még be tudok lépni a a régi társasházam Házfalára?
  Nem. Ön elköltözött, ismerje meg lakótársait az új lakhelyén. Ha még nincs ott a Házfal bevezetve, legyen Ön az, aki kezdeményezi azt.
 • A család többi tagja is használhatja a Házfalat?
  Egy lakáshoz több felhasználó is tartozhat, méghozzá különböző jogosultságokkal. Az adminisztrátor szerepét a lakás tulajdonosa látja el.
 • Az albérlőm is használhatja a Házfalat?
  Természetesen a lakáshoz hozzáadhat albérlőt, akire külön jogosultságok vonatkoznak.
 • Mi az a Házfal Plus?
  A Házfal Plus egy olyan rendszer, mely a Házfal oldalon belül számos kényelmi és a társasházra nézve költségcsökkentő megoldást nyújthat, mindezt havidíjas szolgáltatás keretein belül. A Házfal Plusra való váltást kizárólag a társasház közös képviselője teheti meg.
 • Miért nem volt eddig, ehhez hasonló rendszer a lakók kezében?
  Mi sem tudjuk... De szerencsére már van!:)